9 روش طلایی برای درمان جوش های هورمونی
درمان جوش های هورمونی
درمان بیماری های پوستی مقالات سمیرا قابلی 0 نظر کاربران 7 شهریور ماه 1402

9 روش طلایی برای درمان جوش های هورمونی

جوش هورمونی چیست و درمان جوش های هورمونی چگونه است؟ جوش های هورمونی را ممکن است زنان یا مردان در سنین 20 الی 50 سالگی تجربه کنند. همان طور که از نام این دسته از انواع جوش مشخص است، به دلیل تغییرات و اختلالات هورمونی به وجود می آیند. جوش های هورمونی ممکن است روی صورت، سینه، کمر و شانه به شکل جوش های کیستی، جوش های ملتهب، جوش های سرسفید و یا سر سیاه باشند.

جوش های هورمونی زیبایی و اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و به کمک روش های درمانی مختلف مثل استفاده از دارو، تغییر سبک زندگی و اصلاح برخی عادات غلط می توان تا حدودی از بروز آنها پیشگیری و درمان کرد. در ادامه با کلینیک زیبایی قوی سفید همراه باشید تا پس از بررسی علل و علائم این نوع جوش ها به روش های درمان جوش های هورمونی در خانه و به روش های پزشکی بپردازیم. 

جوش هورمونی چیست؟

قبل از اینکه با روش های درمان جوش های هورمونی آشنا شوید، بهتر است با اینکه دقیقا جوش هورمونی چیست و چگونه ایجاد می شود آشنا شوید. در واقع اکثر جوش ها نوعی جوش هورمونی هستند؛ زیرا انواع جوش زمانی به وجود می آیند که بدن هورمون خاصی را بیشتر تولید می کند و باعث تحریک پوست و ایجاد چربی پوست و در نهایت تشکیل آکنه می شود.

تولید چربی توسط پوست در صورتی که به اندازه مناسب باشد باعث طراوات و شادابی پوست می شود. اما در صورتی که تغییرات هورمونی و نوسانات آن باعث افزایش چربی های پوست شود منجر به ایجاد جوش هورمونی می شود. البته واکنش بدن هر فردی به این تغییرات هورمونی متفاوت است؛ یعنی افزایش سطح هورمون ها در برخی از افراد باعث ایجاد آکنه می شود اما در برخی دیگر تاثیری در پوست آنها نمی گذارد. 

علت ایجاد جوش های هورمونی چیست؟

تصور بسیاری از افراد این است که جوش های هورمونی فقط در سنین نوجوانی ایجاد می شود در حالی که این نوع آکنه ها ممکن است بزرگسالان را در هر سنی درگیر کند. شایان ذکر است که میزان بروز جوش های هورمونی در زنان به دلیل دوران قاعدگی و یائسگی بیشتر است. 

از جمله دلایلی که باعث تغییرات هورمونی و  ایجاد جوش های هورمونی می شود عبارتند از:

  • استرس
  • کم خوابی
  • استفاده از محصولات آرایشی بهداشتی حاوی چربی زیاد
  • تغییرات هورمونی خانم ها در زمان قاعدگی، بارداری و یائسگی
  • اختلال هورمون تسترون در آقایان
  • وراثت و ژنتیک
  • عوارض جانبی  مصرف برخی داروها

بیشتر بخوانید: رفع جوش پریودی

نشانه های اصلی جوش های هورمونی

 جوش هورمونی اصولا در ناحیه چانه، پیشانی و بینی به وجود می آید. البته امکان ایجاد جوش های هورمونی در هر قسمت از صورت و بدن وجود دارد. جوش های هورمونی از نوع خفیف تا متوسط هستند که در صورت خفیف بودن آنها امکان درمان جوش های هورمونی در خانه وجود دارد.

افرادی که دچار جوش هورمونی خفیف می شوند، ممکن است چندین جوش سر سیاه یا سرسفید را بدون هیچ درد و التهابی تجربه کنند. در اکثر مواقع درمان جوش هورمونی خفیف بدون نیاز به مراقبت خاصی و یا با روش های خانگی امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: درمان جوش های سر سیاه

علائم جوش های هورمونی با شدت متوسط این است که معمولا این نوع جوش ها قرمز رنگ، عفونی، ملتهب و نسبتا بزرگ هستند. جوش های شدید هم علائمی مشابه جوش های هورمونی متوسط دارند اما با درد، التهاب و قرمزی بیشتر همراه است. 

شایان ذکر است که برای درمان این نوع جوش های متوسط و شدید بهتر است که به بهترین دکتر جوش مراجعه کنید و از روش های درمانی پزشکی برای از بین بردن جوش ها کمک بگیرید. 

روش های درمان جوش های هورمونی

به دلیل تفاوت انواع جوش های هورمونی روش های درمان آنها نیز متفاوت از یکدیگر است. در صورتی که شما مبتلا به جوش هورمونی خفیف شده باشید امکان درمان خانگی جوش های هورمونی وجود دارد.

اما در صورتی که جوش های هورمونی شدید باشند، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا پس از انجام معاینات و آزمایش های لازم بهترین روش درمانی را برای شما تجویز کند. در ادامه روش های درمان جوش های هورمونی را آورده ایم.

1. شستشوی روزانه پوست

به افرادی که تعریق زیادی ندارند، توصیه می شود که روزانه دو بار صورت خود را شستشو دهند. البته به دلیل اینکه تعریق زیاد منجر به التهاب پوستی و تشدید جوش های هورمونی می شود؛ بنابراین سعی کنید در صورت تعریق یا داشتن فعالیت بدنی زیاد بلافاصله پوست خود را محصولات شستشوی مناسب بشویید.

شستشوی صورت

2. تغییر رژیم غذایی

برخی از انواع غذاها از بروز جوش های هورمونی جلوگیری می کنند و همچنین پرهیز از مصرف قند، لبنیات، انواع گوشت قرمز و کربوهیدرات های تصفیه شده در پیشگیری از آکنه مفید هستند.  افرادی که پوست آنها مستعد جوش است باید از غذاهای حاوی آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنند. 

3. استفاده از محصولات مناسب پوست

برای سلامت پوست توصیه می شود که کمتر از لوازم آرایشی استفاده کنید. چرا که حتی لوازم آرایشی با کیفیت هم باعث تحریک جوش ها و التهاب آنها می شود. 

شایان ذکر است که برای شستن صورت نیازی به استفاده از محصولات شیمیایی سخت و خشن نیست. توصیه پزشکان برای از بین بردن جوش های هورمونی این است که از محصولات پوستی بدون چربی و غیر کمدون زا استفاده کنید. همچنین یک روتین پوستی مناسب داشته باشید و در طول هفته از ماسک های مخصوص صورت استفاده کنید. 

4. روغن درخت چای

یکی از روش های درمان خانگی جوش های هورمونی استفاده از روغن درخت چای است. نتایج یکی از تحقیقات نشان می دهد که استفاده از روغن درخت چای در کاهش جوش های خفیف تا متوسط موثر باشند. 

برای استفاده از روغن درخت چای برای درمان جوش هورمونی بهتر است آن را با روغن نارگیل، روغن زیتون و جوجوبا ترکیب کنید و سپس ترکیب را به صورت خود بمالید و اجازه دهید یک شب تا صبح روی صورتتان بماند.

5. استفاده از آلفا هیدروکسی اسید (AHA)

یکی از روش های رفع جوش های هورمونی استفاده از محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید است. آلفا هیدروکسی اسیدها نوعی اسیدهای گیاهی هستند که با مرکبات ساخته می شوند و در بسیاری از ماسک ها و کرم های بدون نسخه از آنها استفاده می شود. 

این محصولات می توانند در از بین بردن سلول های مرده پوسته تاثیرگذار باشند. همچنین یکی از تاثیرات هیدروکسی اسیدها این است در درمان جای جوش نیز موثر است. 

6. چای سبز

اگر به دنبال درمان جوشهای هورمونی با گیاهان دارویی دارید هستید ما به شما مصرف چای سبز و یا استفاده از لوسین ها و ژل های حاوی عصاره چای سبز را توصیه می کنیم. 

7. مصرف آنتی ‌بیوتیک ‌ها

آنتی بیوتیک ها باعث از بین رفتن عفونت باکتریایی و درمان جوش هورمونی می شود. معمولا پزشکان مصرف آنتی بیوتیک ها را برای درمان جوش های هورمونی متوسط تا شدید و به شکل خوراکی یا موضعی تجویز می کنند. از جمله آنتی بیوتیک هایی که برای درمان جوش تجویز می شود عبارتند از:

  • کلیندامایسین
  •  تتراسایکلین
  •  داکسی سایکلین
  •  ترومایسین
  •  ماینوکسی سایکلین 

8. داروهای هورمونی

از جمله رایج ترین داروهای هورمونی که برای درمان جوش های هورمونی در زنان تجویز می شود قرص های ضدبارداری هستند. قرص ضد بارداری نوعی قرص برای جوش هورمونی است که به دلیل داشتن اتینیل استرادیول که نوعی استروژن است باعث ایجاد تعادل آندروژن ها و درمان جوش های هورمونی صورت زنان می شود.

توجه: مصرف قرص ضدبارداری برای درمان جوش به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود. 

قرص ضد بارداری

سایر داروهای مناسب برای درمان جوش های هورمونی زنان عبارتند از:

  • سیپروتون
  •  اسپیرونولاکتون
  •  فلوتامید 

9. فیشیال صورت

فیشیال صورت یکی از روش های مراقبتی از پوست است که باعث زدودن آلودگی ها از پوست صورت و درخشان و شفاف تر شدن آن می شود که در از بین بردن جوش های هورمونی صورت هم موثر می باشند. 

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.